A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki közel 40 köbméternyi hulladékot tárolt az általa bérelt tanyán.

A vádirat szerint a vádlott az általa az egyik megyebeli falu külterületén bérelt tanyán végzett felújítási munkálatokat. A férfi 2020. októberét megelőzően,mintegy 10 hónapon keresztül gyűjtött be többek között háztartási elektronikai gépeket a környékről, amelyektől azok birtokosai meg kívántak válni. A vádlott ezt követően többek között a hűtőgépek oldalfalait, klímaberendezések alkatrészeit, rugós ágybetéteket, fémhulladékot égetett a tanyán.

A rendőrség 2020. október 9. napján lakossági bejelentésre jelent meg az ingatlanon és indított eljárást. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a vádlott által elégetett hulladékok alkalmasak voltak a talaj és a levegő veszélyeztetésére, s az általa folytatott égetés során számos rákkeltő anyag került a levegőbe. A vádlott egyébként a hulladék gyűjtésére, tárolására, valamint hasznosítására hulladékgazdálkodási engedéllyel nem rendelkezett.

A járási ügyészség a vádlottat hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest