A beruházáshoz 8,2 millió forint befogadásáról is döntött a képviselő testület, az önkormányzat együttműködési megállapodást köt a Marosmenti Polgárőr Egyesülettel, idén is lesz Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat.

Mint korábban beszámoltunk róla, a Makói Rendőrkapitányság és a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség vezetői az illegális bevándorlás helyzetéről tartottak beszámolót a makói képviselőknek. A testület ezután városi intézményi beszámolókat is meghallgatott a testület, a Polgármesteri Hivatal tevékenységéről szólóból többek között kiderült, a tavalyi évhez képest három fővel, 70-re csökkent a dolgozók létszáma, 61 százalékuk nő, és 53 százalékuknak felsőfokú képzettsége van.

A Makói Óvoda és a József Attila Könyvtár és Múzeum vezetői is beszámoltak a tavalyi évben végzett munkáról az intézményekben, és a képviselők arról is döntöttek, hogy a város 2022-ben is csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázathoz. Utóbbira tavaly 162 fő pályázott Makón, egy kivételével az összes részesült támogatásban.

Farkas Éva Erzsébet arról is tájékoztatta a képviselőket, hogy a Mindszenty Alapítvány támogatja a makói Szent István Király Plébánia Mindszenty-szobájának felújítását és bútorzatának restaurálását. A beruházásra összesen 10,8 millió forint áll majd rendelkezésre, ebből 8,2 millió forint befogadásáról határoztak a testületi ülésen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest