Azonban december elején átadják azt. Az épületen a hiányzó gázbekötésen kívül már csak apróbb munkálatok zajlanak.

Sipos Judit, a beruházó BMSK projektmenedzsere, a műszaki ellenőr, a kivitelező System Service Kft. művezetője, az építkezés irányítói, valamint Hajnal Gábor polgármester is megszemlélte a kormány jóvoltából 907 millió forintért, a Návay iskola udvara Gagarin utca felőli részén tavaly ősz óta épülő, befejezés előtt álló sportcsarnokot.

– A szakemberek azt állapították meg, hogy az épület a hónap végére üzemképes lenne. De kaptam egy levelet a hét elején, miszerint akadályoztatás miatt csúszik a sportcsarnok fűtéséhez és üzemeltetéséhez szükséges gáz bekötése, így ezért csúszik a csarnok átadása is – mondta érdeklődésünkre Hajnal Gábor, Földeák polgármestere, aki reméli, a gázbekötéssel csak egy-két hetet csúszik a szolgáltató.

– December elején lesz az átadó, kaptuk a tájékoztatót a BMSK-tól, azzal, hogy azt mi szervezzük meg – tette hozzá a polgármester.

Egyébként a kivitelező gőzerővel végzi a befejező munkálatokat, leragasztották a küzdőtér sportszőnyegét. Jövő hét végére szeretnének feltakarítani, azaz egy hét csúszással számolnak csak.

Fotó. Facebook/Földeák Község Hivatalos Oldala

Mint arról az építkezés kezdete óta szinte folyamatosan beszámolunk, már a tavaly szeptember 9-i alapkőletétel előtt is végeztek földmunkát a leendő épület helyén. Az alapkövet Lázár János országgyűlési képviselő, Hajnal Gábor polgármester, Juhász Roland, az állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár és Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár tette le a Návay Lajos Általános Iskola udvarán.

Ahogy arról korábban már többször is beszámoltunk, a Návay Lajos Általános Iskola udvara Gagarin utca felőli szélén épülő sportcsarnok építési engedélyre benyújtott terveit tavaly augusztusban kapta meg az önkormányzat. A sportcsarnok építése több, mint két évet csúszott, ugyanis az eredeti kormányhatározat szerint nem a község által kért és az iskolai gyermeklétszám által indokolt „C” típusú, 20×40 méteres küzdőtérrel rendelkező sportcsarnok, hanem egy kisebb épült volna meg.

A község vezetése – Lázár János országgyűlési képviselő hathatós támogatásával – végül elérte, hogy a kormány új, a földeákiak igényének megfelelő sportcsarnok építését jelölte meg célként. Az eredeti becslések szerint költségeit másfél évvel ezelőtt 500-700 millió forint közé becsülték, végül 907 millió forintot biztosított rá a kormány. A beruházás, mely a község életében a csatornázás után a második legnagyobb, teljes egészében állami beruházásként zajlik, a helyi önkormányzat csak egyetlen, de meglehetősen jelentős dolgot biztosított hozzá: a szükséget helyszínt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest