Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki 2020 áprilisában Lajosmizsén egy horolókapával úgy megverte a saját apját, hogy a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség által összeállított vádirat szerint az indulatos, agresszív természetű vádlott és apja együtt laktak egy lajosmizsei házban.

2020. április 18-án, este a vádlott és az apja összevitatkoztak a ház udvarán. Az apa az erősebb fizikumú fia elől bemenekült a ház szobájába. A vádlott az udvaron felkapott egy horolókapát, és felindult állapotban a sértett után futott.

A sértett félelmében becsukta maga után a szobaajtót, de a vádlott a szobaajtó üvegezett részét betörte. Bement a szobába és a magával vitt kapával az apja fejét többször megütötte. Olyan erőseket ütött, hogy a horolókapa feje is letört a nyeléről.

A bántalmazás után a vádlott a helyszínt elhagyta, a kezében lévő kapa nyelet az udvaron elhajította. A sértett a bántalmazás miatt a fején, mellkasán és a karjain több sérülést, köztük életveszélyes sérülésként a homlokcsont mindkét oldalának darabos törését és agyzúzódást szenvedett.

A jelenleg más ügyben letartóztatásban lévő vádlottat a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest