„Mi leszel, ha nagy leszel” címmel pályaorientációs napot szervezett a makói Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola.

A rossz idő ellenére is megtelt a Maros-part, ahol látványos, attraktív bemutatók színesítették az eseményt. A rendezvény célja, hogy egészségügyi, szociális és a rendvédelmi területek felé, illetve a tanulók elhelyezkedését, továbbtanulását segítsék.

A reggeli órákban különböző standokon ismerkedhettek meg a fiatalok a szervek tevékenységeivel, például a rendőrség állomásán közlekedésbiztonsági ismereteket sajátíthattak el az érdeklődők.

Minden standon próbálták játékosan átadni az ismereteket és a szakma szépségeit. Később az eső megálltával elkezdődtek az élethű bemutatók is.

Harcművészeti, önvédelmi, rendőrségi, kutyás és tűzvédelmi előadásoknak lehettek szemtanúi az eseményre kilátogató diákok. A legjobban várt bemutató egy balesetet szenvedő autó, és annak utasainak a mentése volt, de nagy népszerűségnek örvendtek a különböző rendőri intézkedések szemléltetései is.

Kovács Tibor, az iskola igazgatója elmondta, jelenleg a Juhász Gyula iskolában 323 tanuló van. Nappali és esti képzésben is folyik az oktatás, és az alapvetően gimnáziumi oktatás mellett technikumi képzést és szakképzést is folytatnak szociális, egészségügyi és rendészeti ágazatban.

Az igazgató úgy fogalmazott, hogy ez a három terület közös nevezője a segítségnyújtás.

„Mi nem is szakmát, hanem inkább hivatást tanítunk, hivatásra készítjük fel a diákokat”

-tette hozzá Kovács Tibor

Kiemelte, a mai nap egy keresztmetszetet mutatott abból, hogy milyen lehetőségek vannak az elhelyezkedésre és mi vár a diákjaikra, ha munkába állnak. Megtudtuk azt is, hogy az elballagott diákok igyekeznek saját szakterületeikre bekerülni.

„Most főleg nagy szüksége van a társadalomnak, hogy jól képzett szakembereket bocsátsunk ki”

-zárta tájékoztatóját az iskola igazgatója.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest