A tetőfedést végző férfiban az idős házaspár egy idő után annyira megbízott, hogy odaadták neki bankkártyájukat és megadták annak PIN-kódját is. 3,5 millió forintjuk veszett így el.

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 32 éves férfi ellen csalás bűntette miatt, aki hamis ürüggyel több mint 3 millió forintot csalt ki egy idős pártól.

A vádirat szerint a vádlott 2020. év tavaszán tetőfelújítási munkálatokat végzett az időskorú élettársak miskolci ingatlanán. Munkavégzés közben elmondta a sértetteknek, hogy szeretne elindítani egy saját vállalkozást, ehhez viszont nincs pénze, és tőlük kért kölcsön. Az idős párnak szimpatikus volt a vádlott, jóhiszeműen segíteni akartak rajta, ezért április hónap közepén 80 000 forintot adtak neki, amelyről a vádlott – a maga iránti bizalmat tovább erősítve – átvételi elismervényt adott.

Ezt követően a férfi visszaélve az idős pár segítőkészségével, folyamatosan különböző nagyságú összegeket kért kölcsön, továbbra is nem létező vállalkozására hivatkozva.

Az élettársak közül az idős nő az egyes kölcsönöknél először felvette a pénzt a bankszámlájáról vagy kivette az automatából, és úgy adta át a vádlottnak, később azonban a vádlott már annyira a bizalmába férkőzött, hogy rábízta a bankkártyáját a hozzátartozó PIN-kódjával együtt, aki alkalmanként 100 000 forintos összegeket vett fel.

A sértettektől egészen augusztus hónapig terjedően, összesen több mint 3,5 millió forintot csalt ki úgy, hogy semmilyen vállalkozást nem akart elindítani, minden pénzt a korábbi tartozásainak a rendezésére és megélhetésére fordított.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben a korábbi próbára bocsátás megszüntetése mellett felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest