A névadó szobrának, illetve Istók Margit emléktáblájának megkoszorúzásával vette kezdetét a péntekig tartó Bartók-hét, amely során előadások, koncertek, zongora- és szoboravató is várja majd az érdeklődőket.

Rónai Dániel a Makó Híradónak elmondta, az ünnepi programsorozat Bartók Béla születésének 140. évfordulója alkalmából került megrendezésre. Az intézményegység-vezető rámutatott, az utóbbi másfél évben meg volt kötve a kezük, így nem lehetett az iskolában élő rendezvényt tartani.

– Igyekeztünk az elmúlt másfél év összes olyan fontos eseményét pótolni, amely számunkra sokat jelent, illetve a hagyományos programjainkat, továbbá szeretnénk egy olyan töltekezést és lelkületet adni a növendékeinknek, hogy legyenek Bartókra továbbra is büszkék és merítsenek erőt abból a szellemi mélységből, amelyet ránk hagyott a mester – hangsúlyozta Rónai Dániel.

A programsorozat nyitányán Borkáné Dudás Mónika intézményvezető mondott beszédet, amelyben megemlékezett Bartók Béla munkásságáról, és annak jelentőségéről is, de a gyerekek számos érdekességet is megtudhattak az előző évszázad egyik legnagyobb zeneszerzőjéről.

Gilinger Katalin, az Istók Margit Alapítvány elnöke kiemelte: Istók Margit példa, embersége, tudása és felelősségteljessége miatt is.

A beszédeket követően a résztvevők elhelyezték koszorúikat, amellyel kezdetét vette az ünnepi Bartók-hét, melynek részletes programját az alábbiakban tekinthetik meg:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest