A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a szerb férfinak, akit a héten embercsempészésen értek tetten Szeged határában.

A megalapozott gyanú szerint egy személy szerda hajnalban kísérte át a szerb-magyar zöldhatáron azt a 25 fős csoportot, akiket az előzetes megállapodás szerint a határ magyar oldalán a gyanúsított várt a járművével. A férfi az illegális határátlépőket beültette a kisteherautóba, majd Ausztria felé indult. Szeged térségében az 55-ös főúton a rendőrség munkatársai megállították, és felfedezték a csomagterében utazó, magukat szír állampolgárnak valló külföldieket, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

A társtettességben, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés-elrejtőzés veszélyére, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon, telekommunikációs eszköz útján tartandó ülésén fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest