Öten is pályáztak arra, hogy megépítsék, a valamivel több mint félmilliárdos tornacsarnokot, a nyertest október végén hirdetik ki. Az iskola udvarán akár novemberben megkezdődhet az építkezés.

Bár már 2019 nyáron el kellett volna kezdeni a a maroslelei iskolaudvarra tervezett 780 négyzetméteres tornacsarnok építését, a munkálatok az energetikai szigorítások miatt el sem kezdődtek. Az építmény ugyanis újra kellett tervezni.

Az iskolaudvarra tervezett 780 négyzetméter alapterületű tornacsarnokot, mely egy 18×30 méteres küzdőtérrel rendelkezik majd, és nem csak az iskolások használhatják, azonban hiába is keresik azóta is a helybéliek, az építkezés céljára az önkormányzat által biztosított területen egy kapavágás sem történt.

Épp ezért kérte Lázár János országgyűlési képviselő segítségét Drimba Tibor jelenlegi polgármester, amikor a közelmúltban megbeszélést tartottak. Lázár Jánost ezt követően azt mondta: arra jutottak, hogy több olyan dolog van, amit közösen el tudnánk végezni Maroslele érdekében. – Például az iskolához egy sportcsarnok építése van folyamatban, amely megakadt, a polgármester úr kérte a segítségem, és talán tudok a dolgon lendíteni.

Az épületet az uniós energetikai előírások szigorítása miatt át kellett újratervezni.

A teljes egészében állami források felhasználásával tervezett maroslelei tornacsarnok építésének ügye, a beruházó Nemzeti Sportközpontok tájékoztatása szerit egyébként 2019-ben került át a Beruházási Ügynökség hatáskörébe.

– Nemrégiben beszéltem a Beruházási Ügynökség munkatársaival, akiktől megtudtam, hogy a kivitelezésre kiírt pályázatok értékelése zajlik. Öten pályáztak a munkálatok elvégzésére – mondta érdeklődésünkre Drimba Tibor. Maroslele polgármestere hozzátette, hogy a közbeszerzési eljárást várhatóan október végére értékelik ki, s hirdetnek eredményt. Ezt követően kezdődhet meg az építkezés, az arra kiszemelt területen, azaz a maroslelei iskola udvarának kijelölt részén.

Hogy a majdani építkezés hány hónapot vesz majd igénybe nem lehet tudni. Viszonyítási alap lehet, hogy a szomszédos Földeákon 907 millió forintból épülő sport/tornacsarnok alapkövét 2020 szeptember 9-én tették le, s az építmény a nyár végére kora őszre készült el.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest