Elképesztő izgalmakat hozott az Orosházán rendezett Bacsur Imre nemzetközi egyéni sakkverseny, amelyen a Makói SVSE Sakk Szakosztályának tagjai sikeresen szerepeltek.

A komoly hagyományokkal bíró megmérettetést immár 32. alkalommal szervezték meg, az idén augusztus 26-29-ig. A nagyobb értékszámú játékosokat képviselő „A” csoportba 19 vidéki sakkozó nevezett. Köztük a makói színeket Udvardi Zalán mesterjelölt és Tatár Kis Szabolcs nemzetközi mester képviselte. – A versenyt elképesztő izgalmak jellemezték, hiszen a makóiak a játék közepéig végig maguk mögé utasították ellenfeleiket, majd az egymás elleni mérkőzésben Zalán némi szerencsével felülkerekedett, így egyedüliként átvette a vezetést – idézte fel a kiélezett küzdelem pillanatait Horváth Zsolt. A helyi egyesület ügyvezető elnöke elmondta, az utolsó fordulóban mesterjelöltjük egy nyerőesélyes állásban végül a vesztő lépést választotta, így be kellett érnie a második helyezéssel, míg nemzetközi mesterük a kilencedik helyet szerezte meg.

Tatár-Kis Szabolcs nemzetközi mester

Az alacsonyabb értékszámmal rendelkező játékosok 29 fős „B” csoportjában Takács Tamás ifjúsági játékos indult el. – Tamásnak viszonylag hosszabb versenymentes időszak után ez volt az első nemzetközi megmérettetése. Néhány tisztán megnyert, de balszerencsével is végződő játszmáinak köszönhetően, végül a 15. helyen végzett meg – értékelt Horváth Zsolt.

Takács Tamás ifjúsági versenyző

Borítókép – Udvardi Zalán mesterjelölt. Fotók forrása: Makói SVSE Sakk Szakosztály

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest