A múlt heti Belügyminisztérium által szervezett országos judo bajnokságon Tóth Krisztián, a friss olimpiai bronzérmes cselgáncsozó is tiszteletét tette. Elmondta, örömmel fogadta a meghívást, szívesen jön mindig Makóra.

Krisztián mesélt nekünk az olimpiáról, a cselgáncsról, és az olimpia utáni megkeresésekről.
Megtudtuk, hogy az előrejelzésekkel ellentétben relatív szabadon mozoghattak az olimpiai faluban, és nagyon jó kedvvel hagyta ott Tokiót így, hogy érmet hozott haza.

Elmondása szerint nagyon élvezte a kinti közeget, jó volt a közösségi tér is számára, ahol a többi magyar sportolóval töltötték az időt. Az éttermet és a konditermet kifejezetten szerette.

Mire tud megtanítani a cselgáncs?

Rengeteg jelző jutna most eszembe. Egy nagyon jó kiállást, magabiztosságat tud adni ez a sport. Ezeken felül a küzdeni akarást tudnám még kiemelni. Ez a sport az alapvető pozitív dolgot tudja átadni az embernek.

Hogyan telnek a mindennapjaid?

Volt egy hosszabb pihenő az olimpia után, de már visszatértem az edzésekre. Kellemes teherként éltem meg a sok-sok médiamegkeresést.

Krisztián úgy véli, hogy egy olimpiai érem mindig dob a sportágak népszerűségén. Többen keresték meg Tokió után, hogy szeretnének klubot alapítani. Hozzátette, azt veszi észre, hogy a cselgáncs a mostani generációkban is nyerő sportnak számít. Kedvelik és sokan űzik.

Borítókép: 24.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest