Számunkra nem az ígéretek, hanem a tettek fontosak. Minden roma érdeke, hogy Lázár Jánost támogassa! – jelentette ki a nemzetiségi önkormányzat alelnöke a hétfői sajtótájékoztatón a városban terjedő pletykákra reflektálva, miszerint önkormányzatuk a baloldali ellenzéket támogatja.

– Vannak, akik Makóra jönnek a baloldali előválasztás kampányában és hamis ígéretekkel próbálják traktálni a cigányságot. Az önkormányzatunkat is többen megkeresték, de mi kijelentjük, hogy Lázár János országgyűlési képviselő urat támogatjuk teljes mértékben, mivel számunkra nem az ígéretek, hanem a tettek a fontosak. Minden roma érdeke, hogy Lázár Jánost támogassa! – hangsúlyozta Simon Zsolt Norbert.

Az alelnök rámutatott, leginkább ami hozzásegítette a cigányságot a fejlődéshez, az a Honvéd program és a többi infrastrukturális fejlesztés.

– Mióta a jelenlegi városvezetés van, több helyen az esővíz elvezetés meg lett oldva, illetve az aszfalt út, ami nagy probléma volt eddig a városrészben – húzta alá.

Elmondta továbbá, hogy a jövőben meg fog épülni a közösségi ház, amely a kulturális életét is fel tudja lendíteni. Fontosak továbbá az önkormányzati bérlakások is, hiszen nagyon sok hátrányos helyzetű család lakhatását megoldja.

Petrovics Attila az alelnökhöz csatlakozva aláhúzta, valóban, a makói cigányságot nem lehet eltántorítani Lázár János országgyűlési képviselőtől és Farkas Éva Erzsébet polgármestertől.

– Ha valakik kérdeznék, miért: ha visszamegyünk 15 évet, akkor mi tudjuk azt, hogy a makói cigánysággal, a honvédiekkel nem igazán foglalkozott senki sem, nem igazán foglalkoztak a cigányság munkásságával, nem igazán foglalkozott senki, hogy mi van Honvédban, a honvédi emberekkel. Aztán hála a jó Istennek jött egy Lázár János és egy Farkas Éva Erzsébet, és még sorolhatnám a stábot, akiknek hálával köszönik, akik ellen süket a cigányság – hangsúlyozta az elnök.  

Felidézte, mikor Lázár János és Farkas Éva Erzsébet végignéztek a saras utakat, és a cigánysággal beszélgettek. Szavai szerint az országgyűlési képviselő azt mondta, hogy ezen a honvedi részén változtatni kell. 

– Ez a szó nem eldobott szó volt, meg kell nézni két év távlatából, hogy igenis be lehet menni Honvédba, olyan járdákat, köves utakat készítettek, hogy a beteghez, a rosszul lett gyerekhez a mentő simán bemehet – hívta fel a figyelmet Petrovics Attila, aki arra is rámutatott, hogy munkát kaptak a romák, továbbá hangsúlyozta: meg kell nézni Makó város programját, milyen építkezések vannak, ezt Lázár János, Farkas Éva Erzsébet és a jelenlegi vezetés hozta Makóra.

– Mi, cigányság, makói cigányok, támogatjuk a Fidesz programját, támogatjuk Lázár János urat és Farkas Éva Erzsébet polgármester asszonyt! – közölte.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest