Mini akadályverseny, interaktív előadás, mozgásos és ügyességi feladatok várták mindazokat, akik ellátogattak ma a Szent Tamás Görögkatolikus Óvodába. A közösségi alkalom tartalmas és jókedvű kikapcsolódást kínált kicsiknek és nagyoknak.

Családi élményprogramot szervezett a makói görögkatolikus óvoda pedagógus és szülői csoportja. Az esemény célja a minőségi időtöltés és egymás megismerése volt. – Egy közösség akkor működik jól, ha tud nem csak együtt dolgozni, de nevetni és játszani is. Szeretnénk most a nehézségeket egy kicsit magunk mögött hagyni, hiszen a tavalyi esztendő sok próbatétel elé állított mindenkit. Öröm számunkra, hogy ilyen szép számban gyűltünk ma össze– értékelt az intézmény lelki vezetője.

Biró István atya elmondta, rendkívül fontosnak tartják az óvodában, hogy rendszeresen összehozzák a családokat, és így kikapcsolódást, beszélgetést és találkozási lehetőséget is biztosítsanak ezáltal. – Lelkiismeretes, lelkes és jó csapat dolgozik itt, akikre a szülők nyugodt szívvel bízhatják rá a gyermekeket a hétköznapokon. Igyekszünk figyelni egymásra is, nem csak a munka, hanem az emberi kapcsolatok terén is. Havonta egy délutánt szánunk a feltöltődésre, lelki napot, kirándulásokat is szervezünk közösen – avatott be István atya.

Az óvoda pozitív légkörének tényét több szülő is megerősítette a délutánon. – Családcentrikus az intézmény, kedvesek az óvó nénik és igazán jó közösség van itt. A kislányom nagyon szeret ide járni – tudtuk meg Borsos Anikótól. Polgárdiné Lengyel Orsolya maga is itt volt régen ovis. – A vegyes csoportról rendkívül jó tapasztalataink vannak; nagyban segítette a kisfiam beilleszkedését, aki örömmel van együtt a nagyobb testvérével – osztotta meg véleményét a háromgyermekes anyuka.

Mint megtudtuk, az oviban régi hagyomány a családi nap, amibe szívesen kapcsolódnak be a felnőttek is. – Igyekeztünk most is olyan állomásokat kitalálni, amelyben apukák, anyukák és nagyik együtt tudnak részt venni. Mozgásos, ügyességi és gondolkodtató feladataink vannak, amit interaktív színház és közös uzsonna követ majd – tájékoztatott Ankesné Juhász Ilona, aki hozzátette, segítőkész és lelkes szülői gárda segíti a munkájukat. A telephelyvezető a közeljövő terveibe is beavatott: szándékukban áll az udvart teljesen felújítani, és a korszerűsítéssel gyermekbarát, modern belső teret kialakítani. A munkálatok várhatóan ősszel kezdődnek meg.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest