Nyolcadik alkalommal kóstolhattak bele különböző sportágakba a gyerekek az Erdei János Városi Sportcsarnokban.

Márton Imre, a sportcsarnok igazgatója köszöntötte délelőtt a megjelenteket, továbbá örömét fejezte ki, hogy az idei évben megrendezhették a sportágválasztót, hiszen akárcsak az olimpia esetében, a tavalyi évben nem lehetett megtartani.

– Nagyon köszönöm, hogy eljöttek közénk olyan sportolók, akik lehetnek példaképek, minták arra, hogy miért kell, miért érdemes, miért lehet – hangsúlyozta az igazgató, aki rámutatott arra is, hogy fontos, hogy a sport és a mozgás teret kapjon ebben az időszakban, hiszen az online oktatás még jobban a gépek mellé késztette az embereket.

Felhívta arra is a figyelmet, hogy azzal, hogy makói sportolók is megjelentek a sportágválasztón, az azt is jelenti, hogy Makón is születnek rendkívüli teljesítményekre képes emberek – a rendezvényen részt vett Nagy Ferenc, makói születésű Karádi-díjas világbajnok artista és Pigniczki Krisztina, makói származású olimpiai és világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok kézilabdázó. A makói sportolók mellett a sportágválasztó sztárvendége volt Komáromi Tibor birkózó, Birkás Balázs kajakozó és D. Nagy Péter súlyemelő.

– Szerintem a sport az embernek mindig része kell, hogy legyen. Kicsit, hogyha a tudományt is bele akarom csempészni, nyilván az ember mozgásra született, nem pedig otthon ülésre. Ezért is fontos szerintem, hogy az emberek megtalálják azt a sportágat, amit szeretnének csinálni és feltölti őket a hétköznapi életben. Nagyon jók ezek a kezdeményezések, hogy már gyerekkorban minél több sportágat kipróbáljanak, hiszen így meglehet a gyermekeknek az az érzésük, hogy  tudnak dönteni, mit szeretnének csinálni, és mindig a saját döntések a legfontosabbak az életben is – mondta el portálunknak Birkás Balázs, többszörös világbajnok és Európa-bajnok olimpikon kajakozó.

A megnyitót követően Bagi Mátyás készült intenzív bemelegítéssel,  délután pedig számos nyílt edzésen is részt vehetnek a megjelentek, egészen 18 óráig, akik a különböző standoknál a sakk, a rádiózás vagy éppen a veteránjárművek világába is betekinthetnek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest