Maroslelén, a Lelei napokon lép színpadra pénteken a makói Overdream együttes, amely új videoklip forgatását is tervezi – tudtuk meg Tanács Attilától.

A zenekar gitárosa portálunknak felidézte, az Overdream 2002-ben alakult, egy másik formáció, az Ivanhoe feloszlása után, amelynek tagjaiból épült fel és gyökerezik az Overdream első felállása, amely egy vonósnégyessel is bővült.

– 2006 azért óriási mérföldkő nekünk, mivel akkor készítettük el a Navigator albumunkat, egy professzionális stúdióban, Törökbálinton – árulta el Tanács Attila.

A stúdióban olyan professzionális körülmények várták őket, amelyről álmodni sem mertek – tudtuk meg a gitárostól, aki kiemelte a mögöttük álló HammerWorld magazint, amely segítette őket a felvételek megvalósításában, továbbá abban is, hogy a Sziget fesztiválon is színpadra állhassanak.

2007-ben színpadon is debütált a lemezen szereplő, vonósokkal bővült felállás, azonban abban az évben mindez meg is tört. 2013-ban egy új, amerikai énekesnővel hívták életre az Overdream együttest, akinek köszönhetően össze is állt egy csak digitális formában kiadott EP, azonban ezt követően az énekesnő nem tudta folytatni a közös munkát.

A jelenlegi felállás a korábbiakkal ellentétben férfi frontemberrel valósult meg.

– Budapesten találtuk meg a mostani énekesünket, tulajdonképpen egy régi Overdream-énekes, Szilágyi  Évi énekművész, oparénekes segítségével. Ő segített Tóth Olivért megtalálni, az ő operastúdiójában énekel Olivér, klasszikus műfajban, de kedveli a rock és metál műfajokat is – fogalmazott Tanács Attila, aki továbbá elmondta: a jelenlegi felállás tagja még Rácz Csaba basszusgitáros, akivel a kezdetek óta zenél, valamint Látrányi Lajos dobos.

Tanács Attila hangsúlyozta: bár az Overdream négytagú, nagyon fontos számukra, hogy a szimfonikus vonulatot továbbvigyék. A szimfonikus dallamokat a dobok mögött ülő Látrányi Lajos kezeli, számítógépről. A 2013-as dalok esetében ezek egy vajdasági csellista tanár, zeneszerző, Gulyás Zsolt segítségével készülhettek el, aki az elkészült dalokhoz írta meg a szimfonikus betéteket – avatott be a részletekbe a zenekar tagja, aki kiemelte a szövegíró, Vágó Anikó munkáját is.

A koncertezéshez azonban szükségessé vált, hogy az első, Navigator albumuknak is meglegyen a szimfonikus alapja, amelynek összerakása jelenleg is zajlik. Mint Tanács Attila elmondta, jelenleg ezen dolgozik, így a régi dalok sem maradnak szimfonikus betét nélkül, mindezt újrahangszerelve hallhatja majd a közönség, rátéve a mostani felállásra.

A mintegy három éve működő, négytagú felállást először Makón, 2020. augusztus 20-án láthatta a közönség. Nemrégiben Zákányszéken álltak színpadra, pénteken pedig Maroslelén adnak koncertet, 20 órától a Szabadság téren.

– Szeretettel hívunk, várunk mindenkit! – emelte ki Tanács Attila.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest