A Makói Spartacus-Vasas Sportegyesület egy pályázati lehetőségnek köszönhetően rendezett szeptember közepén a makói általános iskolások számára egyéni sakkversenyt.

 A megmérettetésre a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02183 azonosítószámú „Játékok királyával a mentális fejlesztésért” elnevezésű projekt adott lehetőséget, amelynek keretein belül makói általános iskolák egyéni indulói versenyezhettek.

A program megszervezése kettős célt szolgált. – Szerettünk volnaa sakkéletbe bekapcsolódni vágyó gyermekek számára versenyzési és sikerélmény-szerzési lehetőséget biztosítani. Másrészt pedig, olyan közösségi tapasztalatokat megalapozni, amelyek sportbarátságokat is kialakítanak – tájékoztatott a szervezők nevében Horváth Zsolt. A Makói SVSE Sakk Szakosztályának ügyvezető elnöke a lebonyolítással kapcsolatban elmondta, hogy a tanévkezdés és a szeptemberi osztálykirándulások miatt kevesebb nevező volt, akik viszont izgalmas és küzdelmes sakkpartikat játszottak.

A hétfordulós versenyben az alábbi eredmények születettek:

Alsó tagozatos kategóriában első helyen végzett a Makói Általános Iskola Almási Tagintézményének tanulója, Győri Gábor. Őt követte a szintén Almásis ikertestvére, Győri Bálint 5,5 ponttal. A dobogó harmadik fokára a Szignum diákja, Kanton Sebestyén Pongrác állhatott 4 ponttal.

Felsősök közt első lett Kiss Attila 6,5 ponttal, második helyezést ért el Török Dániel 2 ponttal: mindketten a Szikszai György Református Általános Iskolából érkeztek. Őket követte a harmadik helyen Rédei Norina a Kálvin Téri Református Általános Iskola tanulója, szintén 2 ponttal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest