A Maros Télisport Egyesület toborzást szervez, hamarosan kezdődik a jeges szezon, sőt, megtudtuk: egy új szakosztállyal is bővül a repertoár. Asztalos Péterrel, az egyesület elnökével beszélgettünk.

Október 21-én lesz vége az inline szezonnak, azon a hétvégén elindul a meglévő pálya bontása, az azutáni hétfőn megkezdődik az aszfaltfelület hűtése. November első hetében már indulhat a jeges szezon.

Asztalos Péter elárulta, hogy nálnk többféle gyerekcsapat van:

„U8-, U10-, U12- és U16-os csapatokat neveztünk, versenyszerűen működünk, a Magyar Jégkorong Szövetség által szervezett versenyeken veszünk részt.

Elárulta azt is, hogy a tavalyi évben volt egy amatőr felnőtt csapatuk is, ami régi jéghokisokból, illetve a most játszó gyerekek szüleiből verbuválódott.

Hány szakosztály van jelenleg az egyesületben?

Mi ugye télisport egyesület vagyunk, a jégkorongszakosztályon kívül a jégtáncszakosztályt is elindítjuk minden évben 20-30 gyerekkel. Heti két edzésük van egész télen profi jégtáncoktatókal. Újonnan megalakult a curling szakosztályunk is, vannak képzett edzőink, akik elvégezték a Magyar Curling Szövetségnél a képzést, ismerik a szabályokat.

A curlinget is gyerekek fogják űzni?

A curlinget nem nagyon tudják a gyerekek játszani, inkább felnőttek játsszák. A jégbe bele lesz fagyasztva egy úgynevezett ház, ahova be kell csúsztatni majd a curling köveket.

A sporton kívül milyen rendezvények vannak még tervben?

Két nagy projektünk van. Egy nagyon hangulatos hütte jellegű büfét szeretnénk készíteni a jégpályára, illetve egy profi hangrendszert is ki fogunk építeni, hogy nyáron tudjunk szervezni gördiszkót, télen pedig jégdiszkót.

A makói télisport egyesület toborzást is indított. Megtudtuk, jelenleg 56 gyerek sportol, a pálya maximum 70 fő edzésére alkalmas.

Milyen korosztályban várjátok az gyerekeket?

5 évesektől 13 éves korig toborozzuk a gyerekeket. Aki meg akar tanulni, szívesen várjuk, azon fog múlni, hogy milyen szintre tudja felhúzni magát. A jégpályánkon délután 4-től este 8-ig tudjuk edzeni a gyerekeket. Heti egy edzés az nem edzés, legalább 2 kell. Szinte a nulláról is tudnak kezdeni a legfiatalabbak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest