Nemcsak a nyár során készült számos programmal a Makói Spartacus-Vasas Sportegyesület sakk szakosztálya: ősszel is versenyek várják majd a fiatalokat.

Mint Horváth Zsolt a Makó Híradónak elmondta, a Makói Spartacus-Vasas Sportegyesület támogatási kérelmet nyújtott be a Makóért Helyi Közösség Korcsoport-specifikus kínálat kiterjesztése – különös tekintettel az ifjúsági programokra című TOP-os helyi felhívásra, amelyet 2021. június kilencedikén a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásra érdemesnek ítélt.

– A projekt alapvető célja, hogy szervezett programsorozat keretein belül megalapozza a közös élményeket és biztosítson találkozási lehetőséget az idős és fiatal korosztálynak – emelte ki.

Rámutatott arra is, hogy másodlagos céljuk, hogy a programok adjanak át olyan érdekes, másutt nem hallható információkat, amelyek hozzájárulnak az egyének természetes tudásvágyának és ismeretbővítési igényeinek kielégítéséhez.

A sportegyesület ügyvezető elnökétől, a sakk szakosztály vezetőjétől megtudtuk, a nyár során előadássorozatot is indítottak, ahol gyerekeknek és felnőtteknek is programokkal készültek, de a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum táboraiban is helyet kapott a sakk.

Mint felidézte, ezt koronázta meg az ötnapos ifjúsági sakk tábor, amelyet augusztus végén rendeztek meg.

A programok sorozata pedig nem áll meg, hiszen szeptemberben egy verseny keretein belül mérhetik össze tudásukat és ügyességüket az általános- és középiskolás diákok.

Horváth Zsolt érdeklődésünkre arról is beszélt, hogy pozitív változás figyelhető meg az érdeklődők számában; egyre többen keresik fel ifjúsági és felnőtt korosztályból a sportegyesületet, hogy rendszeresen sakkozni szeretnének.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest