A rendkívül sok balesetet okozó kereszteződésen már javában dolgoznak a munkagépek, az ígértnél is hamarabb elkezdte a beruházást a Magyar Közút Nonprofit Kft.

A korábban rendelkezésre álló információk szerint októberben volt várható a megkezdése a munkálatoknak, ám a helyszínen járva azt tapasztaltuk, hogy ennél már jóval korábban elkezdődött a beruházás. A kereszteződés jelenleg már le is van zárva, a közlekedőknek kerülnie kell egy kicsit.

Az utóbbi években itt rengeteg baleset történt, közte több halálos is, hiába volt számos figyelemfelkeltő jelzéssel és lassításra kényszerítő eszközzel ellátva a kereszteződés. Az út fenntartója nem a makói önkormányzat, hanem a Magyar Közút Nonprofit Kft., amelynél az utóbbi időszakban Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, a város, valamint a másik irányból nem Makóhoz tartozó legközelebbi településként Csanádalberti önkormányzata is szorgalmazta a körforgalom építését.

A beruházás befejezésének időpontjaként 2022. júniusa volt megjelölve, ám a hamarabb megkezdett munkálatoknak köszönhetően akár korábban is elkészülhet, főleg ha kitart a munkálatoknak is kedvező időjárás.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest