Kása Richárd Zsolt a makói járásból 2. helyezést ért el a megyei önkormányzat, a megyei rendőr-főkapitányság megyei baleset-megelőzési bizottsága „Itt közlekedem, vigyázz rám!” című rajzpályázatán. A fiúnak a kövegyi önkormányzat is gratulált.

Mint arról korábban már beszámoltunk az „Itt közlekedem, vigyázz rám!” című rajzpályázatot általános iskola felső tagozatos gyermekek részére írta ki a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési bizottsága támogatásával.

A megye összes települését megszólító, a biztonságos közlekedést segítő rajzverseny meghirdetésével a figyelemfelhívás volt a cél, a rajzokon keresztül, a gyermekek szemével.

Közös érdek, hogy a gyermekek az oktatási intézmények, vagy forgalmas útszakaszok környékén biztonságban legyenek, ezért kérték, hogy rajzaikon keresztül hívják fel a közlekedők figyelmét arra, hogy a veszélyes átkelőhelyek környékén közlekedjenek lassabban, óvatosabban, vigyázzanak rájuk.

A megyei rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési bizottsága és a megyei önkormányzat zsűrije, alapos áttekintést követően hozta meg a döntést a nyertes rajzokról. A díjazott pályamunkákból a figyelemfelhívó közlekedési táblák elkészültek, melyeket a megyei önkormányzat a megye összes településére eljuttat.

A helyezett alkotásokat készítő gyerekek okos karkötőket, vásárlási utalványokat és ajándékcsomagokat kaptak jutalmul.

A nyertes rajzok alkotói:

Szegedi járás:

1. Szaszák Kata és Szaszák Balázs

2. Török Amanda

3. Németh Nelli

Hódmezővásárhelyi járás:

1.Tóth Lea

2. Szántai Éva

3. Tóth Napsugár

Szentesi járás:

1.Valkai Csenge

2.Rónyai Laura

3.Finota Réka

Makói járás:

1. Juhász Mirtill

2. Kása Richárd Zsolt

Mórahalmi járás:

1. Tóth Gréta

2. Farkas Levente

3. Fazekas Anikó

Csongrádi járás:

1.Giricz Abigél

2.Giricz Gábriell

3.Deák Nóra

Kisteleki járás:

1.Hunyadi Adrienn

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest