A helyi önkormányzat nem csak remek programokkal, de kétféle ebéddel is várta a résztvevőket a II. Óföldeáki Családi nap rendezvénysorozatán.

Tavaly a pandémia miatt nem rendezhették meg, a hét végén azonban több mint kétszáz óföldeáki család kapcsolódhatott ki a II. Óföldeáki Családi nap rendezvénysorozatán.

A főtéri játszótéren rendezett programsorozatot Simonné Sinkó Erika polgármester nyitotta meg a színpadon, beszédében a családok és a közösség fontosságát hangsúlyozta. A megnyitója után remekebbnél remekebb programok várták – egészen késő délutánig – a helybéliek apraját és nagyját.

– Egész családok, körülbelül kétszáz helybéli jött el az óföldeáki önkormányzat által rendezett, szervezett családi napunk helyszínére a főtéri játszótérre, hogy együtt kapcsolódhassanak ki – árulta el Simonné Sinkó Erika polgármester.

Az önkormányzat nem csak az egész napos programsorozattal kedveskedett a helybélieknek, de ebédre is vendégül látta őket, mégpedig kétféle menü közül is választhattak, akik elmentek: vagy a kemencében sült csirkecombot fogyaszthatták el burgonya körítéssel, vagy a szintén krumplival kínált sertés pörköltet ebédelhették, savanyúsággal, azaz haza sem kellett menniük, ha megéheztek. Az önkormányzat így vette le az édesanyákról, nagymamákról a főzés aznapi terhét, biztosítva számukra is az önfeledt szórakozás lehetőségét.

A gyerekeket az arcfestés, csillámtetoválás, különféle (ügyességi) játékok várták, a legkisebbek az ugrálóvárban vezethették le fölös energiáikat vagy kár (fa)halacskákat pecázhattak egy fakád vízéből…

A nagyobbak egyébként környezeti tanácsokat is meghallgathattak, de akár pingpong labdát is fújhattak asztali foci gyanánt.

A gyerekeket egyébként délelőtt 10-től a Haramia együttes szórakoztatta, a nap színfoltja Szilágyi Éva és Újvári Gergely operetténekesek műsora volt. A nap végére pedig földeáki Szivárvány népdalkör fellépése tette fel a II. Óföldeáki Családi nap programsorozatára a koronát.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest