Országos médiavisszhangot kapott az az eset, miszerint egy kiskutyát dobott ki egy pedagógus az iskola udvarából. A szurkolók az állatokért csoport tagjai is kivizsgálták az ügyet.

Néhány napja a mártélyi Konrad Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület Facebook-oldalán számolt be egy megkínzott kutya történetéről.

A posztban személyiségi jogokra hivatkozva a tanárnő nevét és az intézményt sem árulták el. Egy kommentelő szolgáltatta az információt, hogy a makói Pápay Endre Általános- és Szakiskolában történt az eset.

A blikk folyamatosan és részletesen számolt be az esetről.

A mai nap folyamán a Szurkolók az állatokért csoport tagjai ellátogattak az intézménybe, hogy tisztázzák az eset körülményeit.

Kurai László, a közösség makói szervezetének vezetője felkeresésünkre elmondta, sikerrel járt a vizsgálat, nem történt állatkínzás. Hozzátette, a látogatás előtt magánemberként is találkozott a történet kereszttüzében lévő pedagógus hölggyel, és most a szervezettel is ki szerették volna vizsgálni az esetet.

Szót ejtett arról is, hogy a mártélyi állatvédő egyesület vezetőit is meg fogják kérdezni az ügyről, a kis tacskót pedig saját számlára fogják meggyógyítani.

Kapin Richárd, a Szurkolók az állatokért közösség alapítója elmondta, kicsit több mint négy éve hozták létre a csoportot, pont azért, hogy az ilyen kétes eseteket kivizsgáljak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest