Az igénylőlap az interneten is elérhető, de a községházán is kérhető. Számos makói helyszínen biztosít különféle kedvezményeket.

Maroslele képviseletében és a képviselő testület döntése értelmében, Drimba Tibor a község polgármestere is aláírta a Makó Térségi Kártya bevezetésére vonatkozó együttműködési megállapodást.

Így azt szeptember elseje óta a marosleleiek is igényelhetik. Az igénylőlap elérhető a maroslelei polgármesteri hivatalban, a makói Makó Infopontban, illetve letölthető a www.makokartya.hu oldalról.

Az igénylőlap kitöltése és ügyintézési időpont kérése (62/210-708) után a Makói Infopontban (6900 Makó, Széchenyi tér 10.) állítják ki ugyanitt a kártyát, s lehet azt személyesen is átvenni.

A kártya kiállításához szükséges néhány személyes okmány (személyi igazolvány, lakcímkártya) felmutatása és a fénykép elkészítése után a kártya nyomtatása a helyszínen történik. A kártya igénylése és kiállítása is ingyenes.

A kártyabirtokosok, a kedvezménykártya felmutatásával például a Hagymatikum fürdőbe harmincszázalékos kedvezménnyel léphetnek be, a Hagymaház mozijába, a nyári zenés fesztiválra és a Maros kalandparkba tíz százalékkal olcsóbban vásárolhatnak belépőt, a múzeum felnőtt belépőjegyét 1200 helyett 700 forintért válthatják meg, a lombkoronasétányét pedig 500 helyett 300 forintért.

A Makó Kártyához egyébként a makói járás összes kistelepülése csatlakozott, még az az Ambrózfalva is, mely a község a kártyánként 500 forintos egyszeri kiállítási költséget egyébként először nem vállalta. Ezen a helyzeten változtatott Nagy Szabolcs munkatársunk, aki ambrózfalviként vállalta, hogy ha a testület meggondolja magát, kész saját zsebből finanszírozni az első 50 kártya költségét. Ennek nyomán újratárgyalta az ambrózfalvi képviselő-testület az ügyet, és úgy döntöttek, csatlakoznak a kedvezménykártya-rendszerhez.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest