A makói négycsillagos szálloda működése óta számos környezettudatos megoldást alkalmaz; szeptembertől komoly napelemes rendszer teszi még hatékonyabbá és takarékossá működését. A Grand Hotel Glorius más területeken is hosszú távú stratégiákban gondolkodik.

Mint arról korábban hírt adtunk, rendkívül pozitív mérleggel zárta a nyarat a Glorius; vendégszámában és bevételeiben is növekedni tudott az elmúlt évekhez képest.  A jó eredmény egy összehangolt csapatmunkának és annak a tudatos tervezésnek köszönhető, amit a hotel vezetése képvisel. – Határozottak vagyunk a céljainkat illetően, amelyhez rugalmas szemlélettel és nagyfokú kreativitással is állunk. A pandémiás időszak arra ösztönzött bennünket, hogy felkészültek legyünk és előremutató megoldásokban gondolkodjunk, de megőrizzük azt a miliőt, amelyet szeretnek a vendégek – avatott be a szálloda igazgatója. Csábi Mihály elmondta, a sikeres nyári szezon most egy mozgalmas szeptemberrel folytatódik a szállodában, amelyben céges rendezvények, üzleti tréningek és esküvők is színesítik a Glorius életét.

A dinamikát segíti, hogy mindenki igyekszik a korlátozás-mentes időszakot és a kedvező időjárást kihasználva a közösségi eseményeit megszervezni, másrészt az emberek felszabadultabbak és bizakodóak. Ebben maximálisan partner a Grand Hotel Glorius is, amely maga is folyamatosan keresi a megújulás lehetőségeit. Már a tesztelés fázisában van a megreformált őszi étlapjuk, a szakképzési rendszer változásainak köszönhetően pedig a jövőben nem csak gyakorlati helyszín maradnak, de az oktatási folyamat szerves szereplőivé is válnak. – A konyhai és az éttermi szakmák, valamint a turizmus területén tudunk aktívan bekapcsolódni a tanításba. Az ismeretek átadásán túl egy fontos szempont számunkra a saját dolgozók kinevelése is. A jelenlegi állományunkat tekintve is vannak erre pozitív példáink – foglalta össze a direktor, aki elárulta, inspiráló légkörben folyik náluk a munka.

A jövőt nézve meghatározónak tartja Csábi Mihály a Hagymatikum fejlesztést, amely a városvezetéssel és a többi szállásadóval való szorosabb együttműködést is generált. Jövő év első felében a legfontosabb turisztikai attrakció alternatív programokkal való kiváltása létfontosságúvá válik a szektor szereplői és Makó számára is. A következő időszak ezért sok egyeztetést, új ötleteket és együtt gondolkodást igényel majd.

A hosszú távú projektekben komoly eredményről is beszámolhat a Grand Hotel Glorius.  Pályázati forrásnak köszönhetően 50 kW-os napelemes rendszer került kiépítésre a szállodában, amelynek tetejére nagyjából 120 panelt szereltek fel. – Markáns villamos energia fogyasztásunk van, aminek a költségeit ezentúl negyedével csökkenti majd ez a lehetőség. A környezettudatos szemlélet a mindennapjaink része; szelektíven gyűjtjük a hulladékot, megfelelő minősítésű kemikáliákat forgalmazó beszállítókkal működünk együtt, valamint a konyhai hulladék és zsiradék kezelésére is figyelünk – zárta a beszélgetést a Glorius vezetője.

Drón felvételek: Borka Barnabás

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest