Szabó Lászlóné Kati több mint 11 éve van a szépségápolói pályán, és a szalon szolgáltatásin kívül duális képzésre is van lehetőség nála.

A vállalkozás tulajdonosa elárulta, hogy a duális képzésnek az a lényege, hogy azok a tanulók, akik ágazati oktatásban részesülnek általános iskolát követően két év után a gyakorlatot duális képzőhelyeken végzik. A makói Kati Szalon is erre ad lehetőséget.

Kéz-és lábápoló, illetve fodrásztechnikusokat fognak majd képezni. A tanulók 6 órában dolgozhatnak. A gyakorlat kezdetével tanulói munkaviszonyt kötnek velük, így a minimálbér 60%-át tudják kapni fizetésként.

A tulajdonos fontosnak tartja, hogy a fiatalok az oktatás során is fizetéshez tudnak jutni. A fizetésen étkezési hozzájárulást kapnak és ezen felül élet-és felelősségbiztosítást is kötnek a tanulókra.

Specialitása az oktatóhelynek, hogy 2 rokonszakmát is tanulhatnak, igy egy kicsit belelátnak a másik területbe a tanulók, amivel a későbbiekben tudják bővíteni a tudásukat. A makói képzőhely megadta azt a lehetőséget a helyieknek, hogy nem kell Szegedre vagy akár Hódmezővásárhelyre elmenni gyakorlatra, hanem helyben is el tudják végezni.

A vállalkozó elárulta, hogy már felnőttképzésben több csoportot is oktatott korábban, és úgy fogalmazott:

„most más korosztály következik, de felnőttek is tanulhatnak továbbra is ebben a rendszerben, például kismamák, pályaválasztók, csak különbözeti vizsga szükséges hozzá.”

A duális képzés egy friss dolog a Kati Szalonban. 12 főt tud fogadni, lehet még jelentkezni, illetve folyamatban van egy új weboldal minden részlettel: www.katiszalon.com.

Beszélgetésünk során Szabó Lászlóné Kati elvetette azt a sztereotípiát, miszerint szinte csak lányok jelentkeznek szépségápolásra.

„Manapság a férfi fodrászok és kéz-és lábápolók is népszerűek a vendégek körében.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest