A Maros utcai óvodások kis lapáttal, gereblyével felszerelkezve ültettek el kis fákat az óvodaudvaron, persze a felnőttek segítségével.

Szekeres Ferenc polgármester tartotta az előre kiásott gödörben a fákat, a segítő felnőttek vizet öntöttek bele, majd az óvodások kis szerszámaikkal betemették a gödröt, s ezzel el is ültettek két fát is az apátfalvi óvoda udvarára ma délelőtt. Ugyanide még két facsemete került.

Szekeres Ferenc köszöntőjét követően Évi óvó néni irányításával szép kis műsort adtak a gyerekek, a jelenlévő szülők és nagyszülők örömére, majd kíváncsian figyelték, amint az országos fásítási programtól a csemeték mellé kapott madáretetőt a felnőttek raktak fel a egyik, persze már évtizedek óta ott álló fa törzsére.

A kicsik ezt követően különböző színű festéket kapták a tenyerükre, s azzal készítettek lenyomatot az óriás papírból vágott fa ágai közé.

– Apátfalva az idén is beadta a pályázatát az agrárminisztérium által meghirdetett település fásítási program keretében. Lehetőség volt igényelni maximum harminc fát. Miután a pályázatunk nyert így harminc gömbszivarfát kaptunk – árulta el Szekeres Ferenc. Apátfalva polgármestere hozzátette: – Ezeket a fákat az óvodák, az iskola és a sportcsarnok elé ültettük ki, s ez a fatelepítés összefügg a község azon elképzelésével, mely szerint 2020-től minden esztendőben kétszáz fát ültetünk, ami öt év alatt ezer fa ültetését jelenti. Novemberben pedig folytatják a faültetés, akkor is szivarfákat kapnak a helybéliek, hogy azt a házuk elé ültessék, s az önkormányzat is telepít ezekből a közterületekre.

A faluvezető hozzátette, hogy a tavaly a helybélieknek kiültetett túlnyomórészt virágos kőrisek közül több nem fogta meg, miután azt az emberek nem locsolták a kapott csemetéket, ezért ezentúl az önkormányzat odafigyel és locsolja majd az apátfalviak számára szétosztandó újabb facsemetéket is.

A település fásítási program egyébként a Start közmunkaprogram része a faluban.

Hallgassa meg Szekeres Ference, aki azt is elárulta, hová kerültek a mostani fák!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest