A rendőrök elfogtak egy 29 éves férfit, aki Szentesen betört egy családi házba, és onnan szerszámgépeket tulajdonított el. Fotó: police.hu.

A rendőrség ügyeletére szeptember 2-án késő délután érkezett bejelentés, hogy egy szentesi kertvárosi ingatlan udvarára a kerítésen átmászva, ismeretlenek behatoltak, majd onnan különböző szerszámgépeket tulajdonítottak el, mintegy százötvenezer forint értékben. 

A helyszínen elvégzett adatgyűjtés eredményeként, rövid időn belül látókörbe került egy helybeli férfi, aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható. 

Az egyenruhások a feltételezett elkövetőt a helyszín közelében fogták el, akit gyanúsítottként kihallgattak és őrizetbe vettek, majd kezdeményezték letartóztatását az illetékes ügyészségen.

A nyomozók továbbá megállapították, hogy a gyanúsított több betöréses lopással és gépkocsi feltöréssel is összefüggésbe hozható, amelyeket 2021. július 30. és 2021. szeptember 2. között követett el a Kurca-parti városban.  A bűncselekmények elkövetése során a tolvaj, mintegy kétszázezres kárt okozott a sértetteknek.

A rendőrök az eltulajdonított tárgyak nagy részét, már visszaadták a tulajdonosok részére.       

A férfi ellen üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest