Négyszázezer forinttal támogatja a szakminisztérium a maroslelei ifjúsági bűnmegelőzési programot.

Egy szegedi szakmai konferencián volt lehetősége Maroslele polgármesterének a bűnmegelőzéssel kapcsolatban beszélgetnie Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter asszonnyal. Drimba Tibor meghívták a szakminisztériumba, ahol bemutathatta azt a prevenciós anyagot, mellyel 2013-óta járja a településeket.

– Támogatást kértem ahhoz, hogy olyan eszközökkel tudjam az előadást bemutatni, melyek mindenhol ugyanazt a minőséget adják vissza. Nemrégiben megérkezett a támogatói okirat, mely szerint a minisztérium négyszázezer forinttal támogatja a maroslelei önkormányzat szakmai programját: Ifjúsági szemléletformáló prevenciós programsorozat a bűnmegelőzés területén.

– Vári Anikó képviselőtársam segítségével állítottuk össze a pályázati anyagot – árulta el érdeklődésünkre Drimba Tibor, aki jóval polgármesterré választása előtt, még a Szegedi Fegyház és Börtön előállító biztonsági felügyelőjeként kezdte meg a gyerekeknek szóló bűnmegelőzési és drogmegelőzési előadás sorozatát. Melyet a megyében és a szomszédos megyékben működő iskolákban tartott már, s a sorozatot polgármesterré választása óta is folytatja.

– Az elnyert 400 ezer forintot azért kértem, hogy eszközöket vásárolja, hogy egységes előadásokat tudjak produkálni minden településen. Nem csak a támogatói okiratot, de az elnyert összeget is megkaptam. Így ebből a pénzből laptopot, projektort, vetítővásznat és hangfalt vásárolunk – részletezte az elnyert forintok felhasználási módját Drimba Tibor.

A község polgármestere még börtönőrként a tárgyalásokon azt látta, hogy nagyon kis dolgokon tud félresiklani egy élet, elég hozzá akár egy rossz társaság vagy egy nem megfelelő barát. De a fogvatartottak szoktak a rossz családi körülményeikre, illetve szüleik, az átlagostól eltérő életvitelére is hivatkozni. Azaz nagyon sok minden befolyásolja, hogy egy ember merre indul el az életben, s milyen nehéz abból a mókuskerékből kimászni, melybe belecsöppen valaki, főleg ha az a kábítószer világa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest