Jól sikerült a felkészülés a makói kézilabda klubnál is. Új igazolásokkal vágnak neki az új szezonnak, és most hétvégére felkészülési tornát is szerveznek Makón. Szabó Sándor szakosztályvezetőt kérdeztük a részletekről.

Megtudtuk, szeptember 18-án szombaton 17:00-kor kezdik meg a 2021/2022-es szezont. Hazai pályán fogadják a Mezőtúr csapatát.

„Az elvárás idén is a dobogó! Tavalyi ezüstérmünk nyomán alább nem szeretnénk adni, de nem lesz könnyű. Nagyon erős csapatok kerültek a dél-keleti csoportba”

-emelte ki Szabó Sándor

Hogyan sikerült a felkészülés a nyár folyamán?

Augusztus 3-án kezdtük meg a felkészülést a 2021/2022-es szezonra. Heti 3 edzéssel, két labdás és egy erőnléti edzéssel készülünk folyamatosan. 8 edzőmérkőzés szerepelt a terveink között, ebből hat meccsen már túl vagyunk.

Vannak-e új igazolások?

Igen, az erős mezőny és a céljaink megvalósítása érdekében minőségi igazolások történtek. Ezek az igazolások a felkészülésünk kezdetén realizálódtak, így közösen kezdhettük meg a felkészülést az új játékosainkkal.
Érkezett: Bajorhegyi Ádám, aki 2019-ben még az NB I-es Egerben szerepelt, Valaczkai Attila az NB I-be feljutó Kecskeméttől és Árokszállási Ádám a Szlovák első osztályból. Visszatért hozzánk Bagdi Balázs Békéscsabáról.
Távozott: Kiss András Kiskunmajsára, Erdélyi Tibor Németországba, Fodor Zsolt.

Különböző tornákon vettetek részt a felkészülés során. Hogyan teljesített a csapat?

Mint, már említettem a 8 tervezett edzőmérkőzésből hatot lejátszottunk. Ebből hármat az elmúlt hétvégén, egy ötcsapatos tornán, ahol a második helyet szereztük meg. Minden mérkőzésen remek teljesítménnyel, bíztató játékkal jutottunk túl.

A következő ilyen torna Makón lesz. Mire készültök? Az eredmény ilyenkor a fontos, vagy inkább a teljesítmény, az összeszokottság, vagy a felkészülés?

Hétvégén, szeptember 12-én 09:00-tól Makón játsszuk utolsó felkészülési mérkőzéseinket. Erős csapatok érkeznek Makóra a legjobb felkészülés érdekében. Cél az összeszokás és a mozgások rögzítése, a végeredmény másodlagos, de nyerni mindenki szeret.
– Kiskunmajsai KC
– Mizse KC
– Köröstarcsai KSK
– Makói KC
Az eső mérkőzést 09:00-től a Makói KC – Kiskunmajsai KC kezdi.
10:30-tól Mizse KC – Köröstarcsai KSK
12:00 – 13:00 ebédszünet
13:00-tól bronzmeccs
14:30-tól Döntő
Eredményhirdetés


Szeretettel várnak minden kézilabdabarátot a lelátóra érvényes védettségi igazolással!
A mérkőzések megtekintése természetesen ingyenes!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest