A csaló nő a 78 éves sértettet az utcán szólította le, majd azt mondta, hogy az nyert, így 250 ezer forint helyett 180 ezer forintért adott el neki “immunerősítő”-nek hazudott ágyneműgarnitúrát és ágymelegítőt. Az utóbbi azonban csak 28 ezret ért.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki a vád szerint tavaly ősszel csapot be egy idős sértettet és okozott neki több, mint 150 000 forintos kárt.

A vádirat szerint a vádlott 2020. november 19-én megjelent a sértett háza előtt, ahová a 78 éves, súlyos betegségben szenvedő sértett éppen sétájából ért vissza. A sértett előtt valótlanul azt állította, hogy nyertesként sorsolták ki őt egy nyeremény játékon, így most 250 000 Ft helyett jóval jutányosabb, 180 000 forintos áron vásárolhat meg egy ágynemű-garnitúrát és egy ágymelegítőt, melyekhez ajándékba egy további ágynemű-szett is jár.

A nő a sértett meggyőzése érdekében valótlanul állította azt is, hogy a termékek különféle betegségek kezelésére alkalmasak, immunerősítő hatásuk van, illetve hogy az ágymelegítő masszírozó funkcióval is rendelkezik.

Az idős asszonyt a vádlott még egy közeli bankfiókba is elfuvarozta, ahol a sértett a számlájáról levette és neki átadta a 180 000 forintos vételárat. A cserébe a sértettnek adott termékek azonban csupán 28 000 forintot értek.

Az elkövetőt a járási ügyészség bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest