A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a nővel és férfival szemben, akik ököllel, lábbal, faléccel és felmosó nyéllel olyan súlyos sérüléseket okoztak a sértettnek, hogy röviddel a kórházba szállítást követően elvérzett és meghalt.

A vádirat szerint a rendszeres alkoholfogyasztó vádlottak 2020. szeptember 27-én a délelőtti órákban Szegeden, a rakpart gépkocsi felhajtója alatti területén tartózkodtak és a sértettel együtt italoztak. Amikor a vádlottak észlelték, hogy a sértett megitta a pálinkájukat, felháborodtak és felváltva rúgták, taposták, ököllel ütötték, illetőleg egy közel fél méteres faléccel, valamint hegyes végű törött fém felmosónyéllel is bántalmazták.

A vádlottak ezt követően a sértettet hátrahagyva a helyszínről eltávoztak. A férfira délután 1 óra körüli időben találtak rá a rakparton sétáló járókelők, akik értesítették a mentőszolgálatot. Az életveszélyes állapotban levő sértettnél a bántalmazás következtében olyan súlyos mértékű volt a vérvesztés, hogy a szakszerű orvosi ellátás ellenére még aznap életét vesztette.

A főügyészség a vádlottakat halált okozó testi sértés bűntettével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlottak bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest