Hagyományos módon és elektronikusan is kitölthető meghatározott adattartalommal rendelkező adatlapon kell bejelenteni a kutyusokat.

A Polgármesteri Hivatalban lehet igényelni az adatlapokat, valamint elektronikus úton is elérhető a: http://mako.hu/kerdoiv/ebosszeiras/ -oldalon, továbbá a pénteki Makói Hírek kiadványban is csatolnak egy nyomtatványt.

Dr. Nagy Viktória jegyzői irodavezető ismertette a részleteket, miszerint ahány ebbel rendelkezik valaki, annyi adatlapot kell kitölteni, és az elektronikus benyújtáson kívül levélben, postai úton a 6900 Makó, Széchenyi tér 22 szám alá kell eljuttatni, vagy személyesen az Úri utca felőli bejáratnál lévő gyűjtődobozba lehet átadni.

Arra is kitért, hogy nagyon fontos, hogy minden egyes állatról legyen információ. Kóborkutyák esetében főleg, annak érdekében,hogy azonosítható legyen.

Hozzátette azt is, hogy a bejelentés kötelező jellegű, és szankció jár ennek elmulasztásáért.

A határidő szeptember 30. Amennyiben változás történik, vagy új eb érkezik a háztartásba, azt is be kell jelenti. Maga a bejelentés egész évben folyamatos, csak ilyenkor van egy nyilvántartás frissítő összeírás.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest