Szeptember 13-án , azaz hétfőn délután négy óráig bárki javasolhat díszpolgári címre valakit, de azért vannak feltételek.

A magyarcsanádi önkormányzat ebben az esztendőben is várja a javaslatokat ajánlásokat arra, kinek adja az idén a díszpolgári címet.

A Magyarcsanád díszpolgára cím annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak adományozható, aki valamely kiemelkedően jelentős munkájával, vagy egész életművével, mind a településen belül, mind országosan vagy nemzetközi téren olyan általános elismerést szerzett, amely hozzájárult Magyarcsanád jó hírének öregbítéséhez. Illetve a javasolt személy köztiszteletben áll példamutató emberi magatartása okán.

Díszpolgári cím egyébként a helyi rendelet szerint évente két személynek (egyet ma is élőnek, illetve egyet posztumusz) adható.

Díszpolgári címre bárki javasolhat bárkit, a fentiek figyelembevételével. A javaslatot hétfőn délután 4-ig kell eljuttatni a magyarcsanádi községházára. A képviselő-testületnek címzett borítékba a javasolt személy(ek) neve mellett az indoklást is be kell tenni.

Legutóbbi, azaz 2019-es falunapon egyébként Lánczné Miklós Katalin védőnő és posztumusz dr. Ungureál Aurél orvos kapta a Magyarcsanád díszpolgára címet. (Címlapképünkön.)

A díszpolgári címet egyébként a helyi képviselő-testület adományozza, a javaslatok alapján, s azt – várhatóan – az idei falunapon adják át.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest