A Maroslele Községért elismerő címet pedig Gazdag Istvánnak a helyi polgárőr egyesület idén áprilisban leköszönt elnöknek adományozta egyhangú döntéssel a helyi képviselő-testület. Archív képünkön Martonosi György a 2019-es falunapon.

Elfogadta a község költségvetés első félévi teljesítéséről szóló beszámolót a helyi képviselő-testület szeptemberi ülésén, Drimba Tibor polgármester, a két ülés között történtekről szóló beszámolóját követően.

Döntöttek arról is, hogy a község ebben az esztendőben is csatlakozik a Bursa Hungarica, felsőoktatási önkormányzati pályázathoz. De elfogadták a vízközmű gördülő fejlesztési tervét is. Drimba Tibor polgármester elmondta, ez hamarosan már okafogyottá válik, hiszen az önkormányzatok közös tulajdonában lévő Alföldvíz Zrt-től a szolgáltatás hamarosan az állami tulajdonban lévő Nemzeti Közművekhez kerül át, így az önkormányzat már nem tervezett további beruházásokkal.

A testület korábban négy önkormányzati építési telket is meghirdetett, s mind a négyre akadt pályázó, akiket a testület el is fogadott. A képviselők döntöttek, hogy támogatást nyújtanak be rendkívüli önkormányzati támogatásra (ami kevesebb, mint egymillió forintot jelent), illetve azt is megszavazták, hogy a lejártó három önkormányzati szociális bérlakásban élők bérleti szerződését hosszabbítsák meg.

A testület zárt ülésen egyhangúan döntött arról, hogy az idén – elfogadva Drimba Tibor javaslatát – a Maroslele díszpolgára címet és elismerő oklevelet Martonosi György, a község korábbi polgármestere kapja, míg a Maroslele Községért elismerő címet Gazdag István, a helyi polgárőr egyesületet harminc évig vezető, áprilisban nyugdíjba vonult elnöke kapja a szeptember 17-i, a keretében tartandó ünnepi testületi ülés keretében.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest