A földeáki Juhász Mirtill és a makói Kása Zsolt munkáját is díjazták a szegedi eredményhirdetésen. A megye valamennyi települése kap a gyerekek által rajzolt közlekedési táblákból.

Az „Itt közlekedem, vigyázz rám!” című rajzpályázatot általános iskola felső tagozatos gyermekek részére írta ki a megyei önkormányzat és a megyei rendőr-főkapitányság. A megye összes települését megszólító, a biztonságos közlekedést segítő rajzverseny meghirdetésével a figyelemfelhívás volt a cél, a rajzokon keresztül, a gyermekek szemével.

Közös érdek, hogy a gyermekek az oktatási intézmények, vagy forgalmas útszakaszok környékén biztonságban legyenek, ezért kérték, hogy rajzaikon keresztül hívják fel a közlekedők figyelmét arra, hogy a veszélyes átkelőhelyek környékén közlekedjenek lassabban, óvatosabban, vigyázzanak rájuk.

A megyei rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési bizottsága és a megyei önkormányzat zsűrije, alapos áttekintést követően hozta meg a döntést a nyertes rajzokról. A díjazott pályamunkákból a figyelemfelhívó közlekedési táblák elkészültek, melyeket a megyei önkormányzat a megye összes településére eljuttat.

A díjazott rajzokért járó elismerést tegnap Szegeden, a Béke Utcai Általános Iskolánál vehették át a gyermekek.

A rendezvényen Gémes László, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Nagy Tiborné rendőralezredes, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd M. Toronykőy Márta rendőralezredes, Vad Róbert rendőrőrnagy, valamint a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke, Batiz István beszélt a baleset megelőzés fontosságáról.

Ezt követően az okos karkötőkkel, vásárlási utalványokkal és ajándékcsomagokkal díjazott alkotók járásonként vehették át nyereményeiket.

A nyertes rajzok alkotói:

Szegedi járás:

1. Szaszák Kata és Szaszák Balázs

2. Török Amanda

3. Németh Nelli

Hódmezővásárhelyi járás:

1.Tóth Lea

2. Szántai Éva

3. Tóth Napsugár

Szentesi járás:

1.Valkai Csenge

2.Rónyai Laura

3.Finota Réka

Makói járás:

1. Juhász Mirtill

2. Kása Richárd Zsolt

Mórahalmi járás:

1. Tóth Gréta

2. Farkas Levente

3. Fazekas Anikó

Csongrádi járás:

1.Giricz Abigél

2.Giricz Gábriell

3.Deák Nóra

Kisteleki járás:

1.Hunyadi Adrienn

A díjátadó után helyezte ki az első gyermekrajzzal ellátott táblát Gémes László elnök, Nagy Sándor Szeged alpolgármestere és Nagy Tiborné alezredes együtt helyezték ki.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest