Ezen a héten Makón is megkapták az iskolákban a koronavírus elleni védőoltást azok a 12 év feletti diákok, akiknek kérték ezt a szüleik. Portálunk a SZIGNUM-ban járt.

Nyár végén értesítették ki az iskolák azoknak a diákoknak a szüleit, akik szeptember 1.-ig betöltötték a 12. életévüket, hogy az intézményeken belül lehetőség lesz felvenni a koronavírus védőoltást.

A SZIGNUM-ban csütörtökön került sor erre, megnéztük hogyan zajlott. A tanulók szülői hozzájárulás mellett kaphatták meg a Pfizer oltóanyagát, amelyet ebben az intézményben Dr. Horváthné Dr. Czanik Sarolta háziorvos adott be nekik. A második adagot három hét múlva vehetik majd fel.

Annak, hogy ebben az oltási kampányban hány diák vesz részt, nagy befolyása van arra, hogy az iskolákban ne kelljen újra online oktatást elrendelni. Minél többen kérik ugyanis a szülők gyermekük számára a védőoltást, a koronavírus annál kevésbé tud majd terjedni az intézményekben.

Mi tanárok is azt szeretnénk, és a szülőknek is az a legjobb, ha az oktatás a megszokott formában tud lezajlani a tanévben. – hangsúlyozta portálunknak a SZIGNUM igazgatóhelyettese. Hozzátette: bíznak abban, hogy nem lesz majd szükség újra az iskolák bezárására.

Horváth Jánostól azt is megtudtuk, a diákok más védőoltásokat is rendszeresen kapnak az iskolákban, így ez a helyzet nem szokatlan számukra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest