A makói rendőrök befejezték a nyomozást egy bolgár férfival szemben, aki mintegy hatmilliós lopott Toyota terepjárót akart kicsempészni a schengeni övezetből.

A 46 éves férfi 2020. február 29-én a hajnali órákban jelentkezett kilépésre a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen egy 2017-es évjáratú spanyol honosságú Toyota RAV4 típusú személygépkocsival.

Az ellenőrzés során az egyenruhások felfedték, hogy a városi terepjáró hatósági jelzése és a forgalmi engedélyben szereplő adatok eltérést mutatnak, azokat nem az adott gépkocsira állították ki, az eredeti alvázszám alapján a SUV-ot – lopott járműként – a spanyol hatóságok körözték.

A feltételezett elkövetőt a rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A gyanúsított letartóztatását a Szegedi Járásbíróság elrendelte. 

 A nyomozók az eljárás vizsgálati szakaszában megállapították, hogy a nagy értékű autót 2020. február 10-én lopták el a spanyol fővárosból, amelyet tulajdonosának azóta visszaadtak.

Az eljárás iratait a Makói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a napokban megküldték vádemelési javaslattal, az illetékes ügyészség részére.

Forrás: police.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest