Az idei évben is Makó adott otthont a Nemzeti Aikido Szövetség – Magyarország és az ELTE közös rendezvényének, ahol változatos témákban hallhattak előadásokat az érdeklődők.

Márton Imre, a szövetség általános elnöke kiemelte: ahogyan minden konferencián, itt is szerteágazó – nemcsak az aikidót, hanem az élet más területeit is érintő – témák kerülnek fókuszba, mint például a média, a jog vagy épp a pszichológia.

– Azt hiszem az, hogy ELTE-vel közösen sikerül megrendezni ezt a rendezvényt, ez nyilvánvalóan már megy rangot ad ennek az egésznek, hiszen sokáig a Nemzeti Aikido Szövetség önállóan végezte ezt, de a elmúlt két esztendőben már az ELTE is partner volt ebben, a mostani előadók közül is ketten az ELTE-ről érkeztek, és tartják meg igen érdekes előadásukat – mutatott rá.

Az általános elnök a szombat délelőtt kezdődő rendezvényen köszöntötte az előadókat, továbbá hangsúlyozta: a konferencia célja az aikidókák, a mesterek és az edzők érdeklődésének bővítése.

A József Attila Városi Könyvtár emeleti termében tartott konferencián elsőként ’90-es évek előtt készült felvételeket mutattak be az aikidóról, ezt követően köszöntötték Bodnár Gyulát, a Nemzeti Aikido Szövetség – Magyarország elnökét, a hazai aikido egyik elindítóját 70. születésnapja alkalmából.

Az előadások sorozata Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnökének előadásával vette kezdetét, amelynek témája “A küzdősportok helye a hazafias és honvédelmi nevelésben” volt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest