A város közössége és a makói Fidesz egy emberként áll ki a multicég dolgozói mellett, hangsúlyozta Czirbus Gábor, aki egyúttal arra szólította fel a gyár vezetőségét, hogy a tisztogatás helyett inkább becsüljék meg a dolgozók munkáját.

A makói Fidesz elnöke emlékeztetett arra, hogy alig pár hónappal ezelőtt, 2021 elején ugyanitt állva állt ki a cég dolgozói mellett, amikor a Continental gyárban sztrájkig fajult a helyzet, és próbálták segíteni a munkavállalókat, hogy megegyezzenek a vezetőséggel.

Néhány hónap eltelt a sztrájk óta, megvárták, hogy a kedélyek lecsillapodjanak, majd elkezdték a tisztogatást.

 – mutatott rá Czirbus Gábor, akit az elmúlt napokban több volt Continentalos munkavállaló is megkeresett személyesen. Mint mondta az a tapasztalat a gyárban, hogy a multicég elkezdte ellehetetleníteni, kirúgni a korábban a sztrájkban résztvevő dolgozókat, vagy olyan körülményeket teremt nekik, hogy ők maguk akarjanak felmondani, miközben a munkaerőkölcsönzést zavartalanul folytatják.

Ez a gyakorlat a makói Fidesz szerint felháborító, mondta el az elnök, hozzátéve, hogy a város közösségével együtt egy emberként állnak ki a dolgozók mellett.

– Azt kérjük a cég vezetésétől, hogy vegye komolyan a makói munkavállalókat, becsülje meg, és ne hozza őket ilyen kellemetlen helyzetbe. – hangsúlyozta Czirbus Gábor, hozzátéve, hogy a Continental dolgozói nagyon sokat tettek azért, hogy a vállalat ott tartson, ahol most van, és a kormány is jelentős forrással támogatta 2015-2016-ban a magyar adófizetők pénzéből a fejlesztéseiket, ezért végképp erkölcstelen az a gyakorlat, amit folytatnak.

A makói Fidesz elnöke beszélt arról is, hogy a gyárban bevezették, a más munkakörben dolgozó munkások már nem állhatnak szóba sem egymással. Mint korábban beszámoltunk róla a cég a sajtónak küldött közleményében ezt munkavédelmi okokkal indokolta és azzal, hogy irodát és tárgyalót biztosítanak.

Czirbus Gábor szerint azonban ez sem szól másról, minthogy ellenőrizni tudják mikor, melyik munkavállaló egyeztet, vagy egyáltalán áll szóba az érdekképviseletekkel, ami szintén része a megfélemlítésnek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest