Lelkileg és vidám programokkal is hangolódtak a tanévkezdésre a helyi görögkatolikusok. A tanszerek megáldása után családi délutánnal készülődtek az új esztendőre a felekezet és az óvoda tagjai, akik kihívásokkal teli, de eredményes időszakon vannak túl.

„Igazgasd lépteimet!” – ezt a gondolatot ajánlotta az egyházközségbe tartozók figyelmébe ma Biró István. A görögkatolikus parókus kifejezte, szeretné, ha olyan éve lenne mindenkinek, amelyben megtalálja a helyét, és tud olyan úton járni, hogy az egymás javára is váljék. – Legyünk jobb emberek, és képesek áldás lenni, meglátni a nehézségek ellenére is az örömöket – mondta. A felekezet helyi vezetője szeptember első péntekén vakációt búcsúztató, nyáresti hangulatot idéző programra hívta a családokat a plébániára, hogy együtt, közös élményekkel álljanak az őszi kihívások elé.

A templomban az új óvodai és iskolai esztendő kezdetén megáldotta a gyermekek ovis zsákjait, tolltartóit és felhívást is intézett hozzájuk. – Az idei évben tanuljatok meg valamit, amitől jobb emberek lesztek, amitől szebb és több lesz az előttetek álló időszak – mondta István atya, majd a szülőket, felnőtteket arra kérte, imádkozzanak a gyermekekért.

A bensőséges alkalmon jelen voltak a Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda pedagógusai is, akik aktívan bekapcsolódnak nem csak a hitéletbe, de az összefogást igénylő eseményekbe is az év során. A nyári értékes táborban feladatokat vállaltak és a kerítés megújítás munkálataiban is részt vettek. – Nagyon sikeres időszakon vagyunk túl, amelyben végig úgy éreztük, hogy odafigyelnek ránk és lelkileg is vezetnek bennünket – foglalta össze Ankesné Juhász Ilona az eltelt közel egy esztendő tapasztalatait, amióta a görögkatolikus egyház fenntartásában dolgozhatnak. A telephelyvezető elmondta, ez idő alatt növekedett az ovisok létszáma, megújult környezetben és infrastruktúrával végezhetik tevékenységüket, amiért rendkívül hálásak. Mint megtudtuk, további terveik közt szerepel az udvar korszerűsítése és a közösségi élet erősítése.

Utóbbival rendkívül elégedettek a hozzájuk tartozó gyerekek családjai. – Minden szülőtől csak jót hallottunk erről az oviról; odafigyelnek a kicsik egyéni igényeire – foglalta össze Darabos Orsolya. Szopori Renáta is hasonlóképpen vélekedett: – Családcentrikus az intézmény, a választásnál fontos szempont volt a vegyes csoport megléte. Siketné Csávás Katalin a baráti kapcsolatok és a hitélet miatt íratta ide a gyermekét. Baranyi-Fegyver Gyöngyi pedig családi hagyományokat is kiemelt: – A férjem is ide járt; az óvó nénik tüneményesek, a dadusokról nem is beszélve. Bátran ajánlom ezt az óvodát mindenkinek – lelkesedett az anyuka.

Fotók: Tutora-Hajdú Mónika és Szabó Anita

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest