Szombaton 10 órakor veszi kezdetét a József Attila Városi Könyvtárban a 6. Aikido Konferencia, amely nemcsak az aikidósoknak tartogat változatos és tartalmas előadásokat.

Márton Imre a Makó Híradónak elmondta: hatodik alkalommal rendezik meg a konferenciát, amelynek ötször Makó adott otthont. A rendezvény kezdeményezője, a Nemzeti Aikido Szövetség – Magyarország a tavalyi évben már több alkalommal tartott közös rendezvényt az Eötvös Lóránd Tudományegyetemmel, amely az idei évben is folytatódik, hiszen ez a konferenciát is közösen tartják meg – tudtuk meg a szövetség általános elnökétől.

Mint kiemelte: a céljuk a konferencia létrehozásával az volt, hogy az aikidósok ismeretét bővítsék, látókörüket szélesítsék, illetve segítsék az edzők munkáját, a legkülönbözőbb témák feldolgozásával, amelyek felmerülnek az életben.

– Egy dolog csak az, hogy a tatamin hogy teljesít valaki, de ennek nagyon sok összetevője van – húzta alá Márton Imre.

A szombati konferencián a jog, a média és a pszichológia is fókuszba kerül többek között, az előadók Budapestről, Szegedről, Makóról, Szolnokról, Szombathelyről, illetve az ELTE-ről érkeznek majd.

– Nemcsak aikidósoknak szól ez a rendezvény: azt gondolom, hogy olyan általános ismereteket is tartalmaz, amely bárkinek, akit érdekel a mozgás, a sport, ezek közül bármelyik terület; a jog, a pszichológia, az egészségügy, az nyugodtan bejöhet és meghallgathatja az előadásokat, amíg van hely, addig van lehetőség beülni – hívta fel a figyelmet az általános elnök.
Borítókép: archív fotó – a 2020-as Aikido Konferencia

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest