Megújult a Mezőhegyesi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Budapesten adják át a makói író, költő által alapított Osvát Ernő-díjat, nyugdíjas találkozó lesz a Hagymatikumban.

Az agrárium minden kis és nagy szereplője között összefogásra van szükség, mert külön-külön gyengék vagyunk, hangsúlyozta a térség országgyűlési képviselője a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által fenntartott Mezőhegyesi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 1,2 milliárd forintos fejlesztésének átadásán.

Összeállt a mezőhegyesi Ménesbirtokot működtető alapítvány vezetése: Várhatóan októbertől kezdi meg a működését a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány, amelynek Lázár János, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos lesz az elnöke.

Budapesten adják át a makói író, költő által alapított Osvát Ernő-díjat: Szeptember harmadikán, az Ünnepi Könyvhéten adják át a szerkesztőknek járó elismerést a Vörösmarty téri színpadon.

Nyugdíjas Találkozó lesz a Hagymatikumban: Minden kedves érdeklődőt várnak szeptember 14-én (kedden).

27 migránsnak nyújtott segítséget az embercsempész: Embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy román állampolgár ellen Csongrád-Csanád megyében, aki 27 migránsnak nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében. Valamivel korábban, további 10 határsértőt tartóztattak fel a megye rendőrei.

Ismét a Tisza-parton rendeznek színházi fesztivált Szegeden: Tizenegy napon át tizenegy fellépő művész és társulat produkcióit mutatják be a pénteken kezdődő Szegedi Vízi Színház előadásain.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest