Aláírták az együttműködést a Makó Térségi Kártyáról, erős nyári szezont zár a Glorius, megszépült óvoda várja a gyerekeket Földeákon, most is folyamatosak a határsértések Kiszombor mellett, Lázár János: jövője annak a közösségnek van, ahol van iskola.

A lakosok mától igényelhetik kártyájukat, az igénylőlapot valamennyi makói térségi lakos háztartásába kikézbesíti az önkormányzat.

Az előzetes várakozásokat túlszárnyalva köszön el a legforróbb évszaktól a Grand Hotel Glorius. A makói négycsillagos szálloda pezsgő, programokban gazdag hónapokon van túl, amelyben a vendégforgalom meghaladta a korábbi évekét is.

Megújul az öreg óvoda tetőszerkezete és a középső óvoda vizesblokkja is, de a bejáró lépcsőjének fedése is megvalósul Földeákon a nevelési év kezdetére. 

Másfél kilométerre van a határtól a település, rendszeresen találnak bevándorlók által elhagyott holmikat, de a rendőrség gyorsan elfogja a próbálkozókat.

A rendszerváltás utáni, nagyvárosközpontú fejlesztési politika elnéptelenedésre ítélte a falvakat, a mostani célzott fejlesztésekkel azonban esélyt kapnak a megmaradásra, mondta el a térség országgyűlési képviselője a mintegy 500 millió forintból felújított pitvarosi iskola tanévnyitóján.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest