Ha a kormány elfogadja a Fudan-törvényt, Budapest vezetése nem kíván a 2023-as atlétikai világbajnokság házigazdája lenni. Erről döntött a Fővárosi Közgyűlés 18 igen és 13 nem szavazat mellett. Karácsony Gergely főpolgármester javaslatát a Momentum frakció módosításaival fogadták el.

Az előterjesztés megállapítja, hogy a kormányzat megszegte korábban tett ígéretét azzal, hogy a Budapesti Diákvárosnak szánt területeket – a magyar egyetemisták olcsó lakhatását biztosító kollégiumi fejlesztés megvalósítása helyett – egy kínai elitegyetemet fenntartó alapítvány számára tervezi ingyenesen átadni.

A döntés értelmében felszólítják a kormányt, hogy a Fudan Egyetem ügyében kezdeményezett népszavazás eredményének megismeréséig ne hozzon semmilyen, a Fudan Egyetem megvalósítását célzó intézkedést.

Amennyiben ez mégis bekövetkezik, a főpolgármester tájékoztatni fogja a Nemzetközi Atlétikai Szövetséget arról, hogy

BUDAPEST FŐVÁROS NEM KÍVÁN A 2023. ÉVI ATLÉTIKAI VILÁGBAJNOKSÁG HÁZIGAZDA VÁROSA LENNI.

Az elfogadott határozat szerint a főpolgármesternek további tárgyalásokat kell a kormány képviselőivel folytatnia annak érdekében, hogy a főváros garanciákat kapjon a korábbi egyezségben foglaltak betartására.

Forrás: index.hu
Borítókép:  2023-as világbajnokságra készülő atlétikai stadion látványterve. Fotó: MTI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest