Szeptember végére készülhet el a sportcsarnok, amelyet a tervek szerint még az idei évben használatba vehetnek a földeákiak.

A polgármester a bejárás során kiemelte: vége felé járnak a munkálatok, a megvalósítás időpontja szeptember 30., amelyet a szakhatósági eljárások követnek majd, ez mintegy egy hónapos eljárást jelent, november vagy december hónapban pedig átadásra is kerülhet a sportcsarnok.

Jelenleg az öltözők burkolása, a küzdőtér szintezése történik, amelyet az aljzatkiegyenlítés és a sportpadló elhelyezése fog követni, ezek mellett pedig a külső munkálatokat is végzik többek között.

– Én biztos vagyok benne, hogy szeptember 30-ra készre jelentik, és utána már csak az ünnepélyes átadást és azt a pillanatot várja a képviselő-testület is, mikor átadhatjuk a gyerekeknek és Földeák lakosságának – hangsúlyozta Hajnal Gábor, aki óriási előrelépésnek nevezte a fejlesztést a település életében.

Mint arról az építkezés kezdete óta szinte folyamatosan beszámolunk, már a tavaly szeptember 9-i alapkőletétel előtt is végeztek földmunkát a leendő épület helyén. Az alapkövet Lázár János országgyűlési képviselő, Hajnal Gábor polgármester, Juhász Roland, az állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár és Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár tette le a Návay Lajos Általános Iskola udvarán.

A Návay Lajos Általános Iskola udvara Gagarin utca felőli szélén épülő sportcsarnok építési engedélyre benyújtott terveit tavaly augusztusban kapta meg az önkormányzat. A sportcsarnok építése több, mint két évet csúszott, ugyanis az eredeti kormányhatározat szerint nem a község által kért és az iskolai gyermeklétszám által indokolt „C” típusú, 20×40 méteres küzdőtérrel rendelkező sportcsarnok, hanem egy kisebb épült volna meg.

A község vezetése – Lázár János országgyűlési képviselő hathatós támogatásával – végül elérte, hogy a kormány új, a földeákiak igényének megfelelő sportcsarnok építését jelölte meg célként. Az eredeti becslések szerint költségeit másfél évvel ezelőtt 500-700 millió forint közé becsülték, végül 907 millió forintot biztosított rá a kormány. A beruházás, mely a község életében a csatornázás után a második legnagyobb, teljes egészében állami beruházásként zajlik, a helyi önkormányzat csak egyetlen, de meglehetősen jelentős dolgot biztosított hozzá, a szükséget helyszínt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest