A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei a Készenléti Rendőrség munkatársaival együttműködve elfogtak három orosz állampolgárt, akik 11 határsértőt próbáltak jogellenesen Magyarország területére szállítani.

Az 50 éves sofőrt 2021. augusztus 28-án 20 óra 50 perckor az 55-ös számú főúton, Ásotthalomnál igazoltatták a rendőrök, egy francia honosságú személygépkocsiban. A sofőr mellett az autóban 11 határsértőt találtak. A migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök ellenőrzés alá vonták a feltehetően előfutó gépkocsit is, amiben két orosz állampolgár tartózkodott.  Az egyenruhások a három orosz állampolgárt embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre előállították.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Forrás: police.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest