A 2021/2022-es nevelési évben 110 kiscsoportossal bővül a Makói Óvoda gyermeklétszáma, a héten már el is kezdődtek az első szülőértekezletek.

– A héten megkezdődtek az első szülőértekezletek, ahol a szülők megismerkedtek az óvoda házirendjével és dolgozóival; azokkal az óvodapedagógusokkal, dajka nénikkel, pedagógiai asszisztensekkel, akik a saját csoportjuknak a pedagógusai lesznek – tájékoztatta portálunkat Bányai Anita. 

Mint elmondta, ezeken az értekezleteken megbeszélték hogyan fog történni a beszoktatás, a befogadás időszaka, amely nagyon fontos a szülőknek. 

– Nagyon sok szülőnek első gyermeke érkezik, így azt gondolom, hogy megkönnyítettük számukra azt, hogy hova is kerülnek a gyermekeik. Megnyugtattuk őket, hogy biztos jó helyre kerülnek, és nagyon várjuk az új kicsiket – emelte ki az intézményvezető. 

Az óvoda dolgozói pedig nemcsak a legkisebbeket, hanem minden gyermeket nagyon nagy szeretettel várnak: mint megtudtuk, nyár vége óta folyamatosan készülnek az évnyitóra, és hogy újra megérkezzenek az óvodások. 

– Izgalommal várjuk ezt az évet, reméljük, hogy a vírushelyzet nem fogja keresztülhúzni a számításainkat, a korábbi évekhez hasonlóan tervezzük a nevelési évet. Hétfőn a pedagógusoknak egy évnyitó értekezlet lesz, az óvoda összes dolgozója részt fog venni ezen, majd szeptember elsejével megkezdjük a nevelési évet – fogalmazott Bányai Anita, aki elárulta, szeptember vége felé a gyermekeknek zenés műsorral is készülnek, illetve családi napok szervezése is a terveik közt szerepel. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest