Olvasóinktól kapott fotót és videót a Promenád24 a szerdai kalocsai MMM-es pártpolitikai rendezvényéről. Nem először bukott le a polgármester azzal, hogy az önkormányzati infrastruktúrát vagy munkatársakat használja személyes kampánycéljaira, s vásárhelyi adófizetői pénzből finanszírozza miniszterelnökjelölt-jelölti kampányát.

Újra lebukott Márki-Zay Péter: nem elég, hogy nem a városa ügyeinek intézésével foglalkozik, hanem országos politikai karrierjét építi, ráadásul attól sem idegenkedik, hogy személyes kampánycéljaira használja az önkormányzati infrastruktúrát és munkatársakat vagy éppen az önkormányzat által fizetett szolgáltatót. A polgármestert nem egyszer kapták, kaptuk már azon, hogy vásárhelyi adófizetői forintokból is finanszírozza miniszterelnökjelölt-jelölti helyezkedését, ehhez szolgálunk most újabb adalékkal!

A balliberális politikus jelenleg is előválasztási haknikörúton van, napok óta az országot járja ahelyett, hogy Vásárhelyen az itt élők dolgait intézné, amivel egyébként a választók megbízták. A szerdai napjának nagy részét éppen Bács-Kiskun megyében töltötte, egy ATV-s „pofavizit” előtt Kalocsán és Kecskeméten kampányolt.

Olvasóinktól a kalocsai MMM-es pártpolitikai rendezvényről kaptunk felvételeket, melyek amúgy egy helyi, ellenzéki sajtóorgánum, a 6300.hu élő közvetítéséből származnak. A tanúsága szerint Márki-Zay a Bács-Kiskun megyei eseményre egy BIT-es rendszámú fekete járművel érkezett, ez a betűkombináció pedig általánosságban a belügyminisztériumi, illetve önkormányzati autók megkülönböztetésére szolgál. A politikust (és ahogy a kipakolás képkockái mutatják, a kampánykellékeit is…) szállító BIT-173-as rendszámú Volkswagen kisbusz olvasóink szerint a vásárhelyi önkormányzaté.

Mint fentebb jeleztük, ez messze nem az első kínos lebukása Márki-Zaynak. Korábban többször beszámoltunk róla, hogy az ellene indított magánvádas bírósági eljárásokra is önkormányzati, szolgálati autóval és sofőrrel érkezett, de ugyanígy előfordult már, hogy rajtakapták, városi járművel megy a saját vidéki politikai kampányrendezvényeire, melyeknek semmi közük sincs Vásárhelyhez.

Megesett továbbá, hogy saját polgármesteri irodájában, a polgármesteri székéből, a polgármesteri infrastruktúrát használva jelentette be egyszemélyes „párt-sajtótájékoztatóján”, hogy: már nem akar polgármester lenni, hanem inkább országgyűlési képviselőnek állna. Nemrég azt a „furcsa véletlent” is bemutattuk, hogy önkormányzati dolgozók viszik Márki-Zay miniszterelnökjelölt-jelölti kampányát, melyben feltűnik a városi televízió (fotó)riportere; a polgármesteri hivatal élő Facebook-közvetítéseinek videósa; valamint az önkormányzat sajtóreferense is. Nem mellesleg feltártuk a „különös egybeesést”, miszerint miniszterelnökjelölt-jelölti kampányának vidéki állomásaira a várossal amúgy 100 millió forintos nagyságrendű szerződésben álló vállalkozó, Jovány Gyula buszai fuvarozzák a balliberális politikus híveit, támogatóit.

The show must go on. A városvezetőt úgy tűnik, továbbra sem nagyon zavarják az efféle „apróságok”…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest