A makói József Attila Városi Könyvtárban szakmai és szabadidős programok is várták a könyvtárosnap résztvevőit csütörtökön.

A Csongrád Megyei Könyvtáros Egyesület közgyűlését követően Szikszai Zsuzsanna köszöntötte a résztvevőket, aki elsőként Farkas Éva Erzsébet polgármester üdvözletét adta át.

A könyvtárigazgató felidézte Makó történelmének fontos állomásait, így kiemelte többek között azt is, hogy majd 800 éves múltra tekint vissza a város, amelynek számos híres szülöttje is van.

Köszöntőjében a turizmus és Makovecz építészetének fontosságát is kiemelte, illetve a makói könyvtár történetébe is beavatta a résztvevőket.

– Itt vagyunk most a Makovecz-könyvtárban, 2019. május 14-én adtuk át, két éve használjuk, és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy mi vagyunk azok a kiválasztottak, akik ezt az épületet tartalommal meg tudják tölteni – hangsúlyozta Szikszai Zsuzsanna.

Ezt követően Vásárhelyi Tamás biológus, muzeológus tartott előadást, „Zöldülő könyvtárak, zöldülő közgyűjtemények” címmel, amelyet Szépvölgyi Katalin könyvtárvezető előadása követett, a délután során pedig szabadidős programokra is lehetőségük nyílt a résztvevőknek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest