Hetedik, azaz utolsó állomásához érkezett a „marosmenti Konstantinápoly” kulturális rendezvénysorozat csütörtök este: az utolsó Páger-est vendége a 2012-es év Páger-gyűrűse, Kútvölgyi Erzsébet volt.

A városházán tartott beszélgetésen Szeberényi Klára kommunikációs szakember beszélgetett a Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes színművésszel, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjával, aki a 2012-es év Páger-díjasa, illetve a díj kuratóriumának tagja is.

A nyáresti beszélgetésen elsőként a tanulmányok kerültek szóba: a budapesti zenei általános iskola és a zongora, majd a középiskolai matematika tagozat, amelyet a színművészeti követett, bár eredetileg gyereksebész akart lenni Kútvölgyi Erzsébet, aki ellen – mint fogalmazott – a magyar és a latin tanára „szövetkezett”, hogy próbálja meg a Színház- és Filmművészeti Főiskolát.

Elárulta azt is, hogy 918 alkalommal játszott A dzsungel könyvében, amelyhez fűződően megosztotta a megjelentekkel azt is, hogyan állt színpadra, amikor megtudta, hogy meghalt a húga.

– Ez egy olyan szakma, amit gyógyszernek is lehet felírni, színésznek, nézőnek egyaránt – emelte ki Kútvölgyi Erzsébet.

A Páger-esten a rendezvénysorozat névadójának emlékét is felidézték, mint a színművész elmondta, nagyon sokszor eszébe jut Téni bácsi.

– Amikor megtudtam, hogy Páger-gyűrűs leszek, akkor én elvarázsolódtam. Ha egy tüskés növényből lenne ez a gyűrű, akkor is büszke lennék rá – fogalmazott Kútvölgyi Erzsébet.

A teljes beszélgetés ide kattintva elérhető.


Borítókép: Facebook / Farkas Éva Erzsébet

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest